Wat kan ik voor je doen?Afspraak maken?

Consulting


Dankzij mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven heb ik veel wijsheden opgedaan. Hierdoor herken ik patronen waardoor dingen niet goed gaan in teams, afdelingen of bedrijven. Met een pragmatische aanpak, gestructureerd en eenduidig, gaat het altijd beter. En dat lukt prima met de gereedschappen die al aanwezig zijn. Ik kan helpen om snel meer rendement te halen uit bestaande middelen.

De aanpak wordt aangepast aan het bedrijf maar is universeel. Wat werkt in het bedrijfsleven werkt ook voor een zorginstelling of voor de overheid. Ik zorg dat mensen gestructureerd nadenken over kosten en baten en een stap gaan maken naar een ondernemersgeest, maar daarbij het doel van de organisatie blijven nastreven.

Tijdens mijn consulting-dagen houd ik me bezig met de structuur die mensen gebruiken en hoe deze is afgestemd op elkaar. Samen bekijken we wat géén toegevoegde waarde heeft. Dit halen we eruit, waardoor er tijd overblijft voor het echte werk. Tijdens vergaderingen of besprekingen leer ik teams om gestructureerd tot een gezamenlijk besluit te komen; op korte termijn zodat het onderwerp niet maandenlang op de agenda blijft staan. Want dit kost nog meer tijd en frustratie aan de zijlijn.

Tijdens deze dagen bekijk ik ook of alle potentie binnen een team wel op de juiste wijze wordt benut. Mensen kunnen vaak meer dan ze denken. Een voorbeeld? Mensen zeggen snel dat ze het “te druk” hebben. Het is mijn ervaring dat deze mensen eigenlijk niet goed weten waar ze moeten beginnen. En ze weten niet hoe het anders kan: pragmatisch, eenvoudiger en gemakkelijker. Door de juiste vragen te stellen, leer ik dat je meer kunt doen dan je denkt. Leidinggevenden zouden dan deze medewerkers ook hun vertrouwen moeten geven.

Bij projecten leer ik afdelingen om binnen een week een compleet masterplan op te leveren. Tijdens terugkomdagen bekijk ik of alles goed loopt of dat mensen weer teruggevallen in hun oude patroon.